Herlige asparges!

Høstet på Hvasser, og servert med godt tilbehør.

Knekk av den nederste grove delen av asparges og skrell om nødvendig den nederste del som sitte igjen.
Legg tomatene i en stekepanne med litt olje og la surre på svak varme i 10-15 min.
Kok opp vann i en aspargeskjele eller stekepanne med høye kanter, tilsett salt og en liten teskje sukker.
Legg i asparges, kok opp og la trekke i 3-4 min for tynne og 4-5 min for tykkere.
Klem på den nederste tykke delen for å sjekke om de er kokt, den skal kunne klemmes lett sammen, men ikke være helt myk.
Legg på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig vann.
Vend asparges i olivenolje tilsatt litt sitronsaft og evt. flaksalt.
Pisk crème fraiche med saft av ½ sitron.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Skyll og riv opp salat og vend inn olivenolje, salt og pepper.
Anrett asparges på porsjonstallerken, legg over salat, lune sherry tomater og tynne skiver av spekeskinke.
Fordel litt crème fraiche rundt det hele og dryss over ristede kjerner ( stekt lett i tørr stekepanne) og drypp evt. noen dråper balsamicosirup over det hele .

Tips:
Balsamicosirup får du kjøpt på butikken eller du kan lage den selv, ved å koke inn balsamicoeddik til det halve gjenstår. Smak til med litt sukker.

Her ser du mer:

312561