Ost med fristende tilbehør
Oppskrifter ved Tom Victor Gausdal, Flavours
Chevrekrem med kvedegele på rugkjeks:
Kjør sammen chevre og rømme / creme fraiche til en glatt krem og smak til
med salt og pepper.
Ha i en sprøytepose og sprøyt ut på rugkjeks. Legg en liten bit kvede
/eplegele på toppen.
Roquefort på speltkjeks med endive, pære og nøtter:
Legg en bit roquefort på en speltkjeks.
Anrett med finsnittet endivesalat eller annen bitter salat, strimler av
pære og valnøtter surret i honning.
Camenbert med syltede nøtter og frukt:
Smelt 1 ss sukker og tilsett 1 dl sherryeddik i en kasserolle og kok inn
til sirup.
Tilsett aprikoser i små terninger, lyse rosiner og nøtter.
Del runde kjeks i to ( halvmåner).
Legg camenbert eller annen kremost på ene halvdelen og klem sammen med
den andre til en sandwich.
Legg litt frukt og nøtteblanding på toppen.
Havsaltet kjeks med comtè, artiskokk og tomat:
(Annen fast smakfull hvit ost kan erstatte comtè.)
Del tomat i biter (ta ut innmaten) , finhakk litt sjalottløk og del
syltede artiskokker i biter og vend sammen med litt olivenolje.
Smak evt. til med litt salt.
Legg en bit ost på havsaltet kjeks , legg over tomat og artiskokk
og stikk en cocktail pinne gjennom grønnsaker og ost.