Sik fra Femund

Med Rørossmør,løpstikke og gårdsbacon fra Lynum gård.

Oppskrift fra "Smaken av Norge"
Kokk: Mikael Forselius fra Vertshuset Røros.


Sik:

Kutt bacon i små terninger og sprøstek i litt av smøret.
Legg baconet på papir for trekke ut overflødig fett.
Tilsett resten av smøret i stekepannen.
Panere siken med hvetemel og stek gylden brunet i smør.
Sil stekesmøret og tilsett pepperot, løpstikke og baconet.
Anrett fisken på en varm tallerken, med mandelpotetsalat og bacon og pepperrot blandingen.

Fjellmandelpotetsalat:

Kok mandelpotetene møre, skrell og del i store biter.
Pisk rømmen luftig og stiv , tilsett finhakket rødløk, gressløk, smak til med sitron salt og pepper.
Vend inn de varme potetene og sikrogn.
Tips:
Løpstikke kan erstattes av ferske nesler.
Skyll og forvell nesler (kokende vann ca 1 min), avkjøl i kaldt vann.
Klem ut vannet og finhakk neslene før de tilsettes i panne med bacon, rett før servering.