The devil 460
The devil 460

The Devil Wears Prada

Sjeldent har man sett en finere blanding av humor og alvor i en og samme film. Filmstriper: 5

"The Devil Wears Prada" er en film basert på boken av samme navn. Det har vært mye snakk om at filmen er en harselas over motebransjen generelt, moteredaktører spesielt, og den beryktede Anne Wetour i særdeleshet. Hvor mye sannhet det ligger i dette er vanskelig for en skarve nordmann å avgjøre, men det kan ikke herske noen som helst tvil om at i denne filmen får både motebransjen og redaktørene sine myter forsterket og bekreftet.

Filmen beskriver den unge Andrea som i et forsøk på å slå igjennom som journalist i New Yourk blir assistent for moteredaktøren Miranda Priestly, glimrende spilt av Meryl Streep. Gjennom henne får den unge uskyldige Andrea oppleve den beinharde motebransjen, og oppleve konsekvensene av å gjøre suksess der.

Denne filmen tilhører Meryl Streep. Av en eller annen grunn har hun ofte spilt de litt hjelpeløse, stillferdige kvinner. Men her brilljerer hun som det motsatte. Usnobbete og frekt tar gjør hun Mirandra Priestly til sjefen fra helvete uten noen gang å la seg friste til å spille på klisjeer. Hun blir rett og slett vidunderlig ufyselig.

Anne Hathaway gjør en levende og ekstremt sjarmerende rolle som Andrea. Hun beviser at hun har et komisk talent som man faktisk kunne se litt av i hennes Oscar nominerte rolle i Brokeback mountain, men som kommer veldig til sin rett her.

Generelt er skuespillerstaben i "The Devil wears Prada" av høy klasse hele veien igjennom, selv om Streep er den som brlilljerer.

Og gutta¿denne kan også dere fint se.

Vi gir 5 Filmstriper.

Anmeldt av Thomas Leikvoll.