TV 2 Zebra   Splitter pine gal (Foto: TV 2 Zebra)
TV 2 Zebra Splitter pine gal (Foto: TV 2 Zebra)

Høstens frekkeste gameshow

Spikermatter, nudisthygiene, og tissing på kommando.

”Splitter pine gal” er den norske versjonen av ”Knus Bilen”, som er blitt vist med suksess på TV 2 Zebra i høst. I programmet utsetter programleder Ørjan Burøe deltakerne for pinlige og smertefulle påfunn mens, de gjør sitt beste for å svare på spørsmål. Burøe mener ”Splitter pine” er et program som ikke ligner noe annet på TV:

- ”Splitter pine gal” har høyere tempo, er mer underholdende og alle som deltar må levere mer av seg selv enn i de fleste andre programmer. Dette kommer til å bli en stor utfordring for både meg og deltakerne.

Uskyldig moro

Prosjektleder for "Splitter pine gal", Kari Hansmark, trekker frem at programmet er en morsom form for spørrelek - uten at man går for langt.

- Dette er et spesielt prosjekt å jobbe med, netopp fordi det for noen kan se dramatisk ut fra utsiden. På innsiden har vi rett og slett hatt det moro og laget god underholdning, sier hun.

Lovord om redaksjonen

- Det beste med programmet er at det har fått meg til å le mye. Det er utrolig hva man kan finne på. Men mest av alt må jeg trekke frem at det har vært en imponerende redaksjon å jobbe med, avslutter Kari med et smil.

Ørjan Burøe trekker også frem at redaksjonen har vært utrolig fin å jobbe med.

- Det er deilig å jobbe med tv igjen, og produksjonsteamet har vært en fantastisk kul gjeng å jobbe med. Alle har fått ”the evil eye”, og vrir seg litt i hendene når deltakerne har det litt vondt. Deltakerne som har vært med vet hva de går til, og vil gerne ha det litt vondt. Splitte pine gal har lært meg at nordmenn er mye tøffere enn vi tror, sier en "objektiv" Ørjan Burøe.

Nudisthygiene

Det er ikke rent lite deltakerne skal igjennom. Nudisthygiene er en av de mange utfordringene:

Tre nudister står plassert i hver sin trange dusj, dekket i kroppsmaling og gjørme fra topp til tå. Oppgaven er som følger: Deltagerne må vaske nudistene. Til rådighet har de kun en bøtte med såpevann (ingen klut). På kroppen til nudistene, under maling og gjørme, er det festet små stjerner. Den deltageren som har vasket minst, eller funnet færrest stjerner på slutten av omgangen, går ut.

Moro å skade seg selv - og andre

Da det ble kjent at TV 2 Zebra skulle produsere en norsk versjon av ”Distraction”, som programmet heter på engelsk, rykket flere psykologer ut med sterk kritikk av konseptet. Burøe, som tidligere har utsatt det norske folk for pinligheter i Judas på TVNorge, forstår ikke problemet.

- Jeg synes det er deilig å få en mulighet til å være slem igjen. For meg er det en stor ære å få lov til å plage folk på denne måten. Jeg synes det er veldig kult at TV 2 Zebra ”kicker litt ass”, og at vi går tilbake til enkel og effektiv underholding. Det er moro å skade seg selv, i alle fall når det er frivillig, avslutter Ørjan Burøe fornøyd.

Nudistmoro i "Splitter pine gal". Se bildene her!