Little miss 460 (Foto: unknown)
Little miss 460 (Foto: unknown)

Little Miss Sunshine

Skal du se en roadmovie i år, bør det være denne. Filmstriper: 4

Selv om bestefar ”snorter” kokain på toalettet og far mener å ha funnet løsningen på sin egen tapertilværelse ved sine ufattelige ”Ni trinn til å bli en vinner”, er ”Little Miss Sunshine” egentlig en roadmovie om en familie med kommunikasjonsproblemer og en trang til å finne en felles forståelse.

Det meste ser ut til å gå rett vest for ethvert familiemedlem i denne historien, unntatt lille Olive som er blitt plukket ut til å være kandidat for den landsdekkende missekonkurransen ”Little Miss Sunshine”.

Med null cash og et håp om at barnemissen kan skaffe dem alle litt lykke, setter familien ut i sin nedslitte folkevogn på vei til California.

”Little Miss Sunshine” ble årets store sommerfilm på kino i USA til alle store studioers sjokk. Det skyldes et manus med glimt i øyet som tør både å være alvorlig og ironisk på en og samme tid. Gode skuespillernavn som Toni Collette, Greg Kinnear og ikke minst vesle Abigail Breslin Olive løfter dette til en tragikomisk historie litt utenom det vanlige.

Skal du se en roadmovie i år, bør det være denne.

4 filmstriper

Anmeldt av Thomas Leikvoll