Marias menn 460
Marias menn 460

Marias menn

Maria burde få mange menn, og ikke minst kvinner, til kinoen denne høsten. Filmstriper: 5

Gammel eller ung, Maria faller uansett i smak når Ingjerd Egeberg inntar rollen som den sterke kvinnen som på ingen måte mangler menn i hverdagen. Her kommer både 50-åringen Fredrik og unggutten Jonas tett innpå en allerede overarbeidet alenemamma.

Livet som karrierekvinne og trebarnsmor blir gjerne litt mer kaotisk i det to beilere presser seg på.

Regidebutant Vibeke Ringen har kastet seg inn i et hektisk legemiljø og latt følelsene springe løpsk. Men dette er ingen lettvint legeroman. Vi får tvert imot en intrikat historie og en handling som formidler kjærlighet på mange nivå. Derfor er det også ekstra morsomt å se at filmen aldri blir banal, men hele tiden føles ekte og genuin.

”Marias menn” har ved hjelp av dyktig håndverk både blitt et intenst drama og en morsom fortelling fra den norske hverdagen. I tillegg er filmen befriende kort. Her skjønner vi godt hvem denne Maria er allerede mens inngangen på filmen ruller over lerretet.

Naturlige dialoger, der gjerne flere som prater parallelt, gir filmen et formspråk som også løfter helhetsinntrykket. I tillegg har filmen et saftig, befriende og berikende språk.

Maria burde få mange menn, og ikke minst kvinner, til kinoen denne høsten. Hun er absolutt verdt det. Nok en norsk film som scorer høyt.

5 filmstriper til Marias menn.

Anmeldt av Thomas Leikvoll.