Lanseringene nesten ingen kan se

I midten av november kommer de første Blu-ray-filmene til Norge. Det er det få som får nytte av.

I hele år har det vært en stor ordkrig mellom HD DVD og Blu-ray, og begge kjemper hardt for å bli arvtakeren til dagens DVD-system.

Påvirkes ikke av PS3-utsettelse
SF Norge melder at de lanserer sine første Blu-ray-filmer 14. november. Det er tre dager før lanseringen av Playstation 3 skulle ha vært i Norge. PS3 har som kjent en Blu-ray-spiller, og ville dermed kunne spilt av disse filmene.

Uten PS3 på markedet, mangler folk flest et reelt alternativ for å spille av Blu-ray-filmer i stua. Samsung har annonsert at de vil komme med en Blu-ray-spiller som vil koste over 10.000 kroner. For de fleste vil dette være uaktuelt.

Usikker på salget
- Vi tror at salget kommer til å ta seg opp betydelig når Playstation 3 kommer, men det vanskelig å si noe om salget foreløpig, sier Hege C. Bergrem, PR-sjef for Fox og MGM til Nettavisen.

- Nå ble jo Playstation 3 utsatt, og det er beklagelig, men vi ser ingen grunn til å utsette lanseringen av den grunn.

Prisen på de nye filmene vil ifølge Bergrem ikke bli vesentlig høyere enn dagens DVD-filmer. Så langt ser prisen ut til å havne på 136 kroner, pluss merverdiavgift og andre avgifter, men det vil ikke bli muligheter med rabatter med det første.

Fire filmer i første omgang
Filmene FOX i første omgang slipper er Fantastic 4, Kingdom of Heaven, The Transporter og The Omen. I tillegg har flere andre filmselskaper planlagt lanseringer både

Blu-ray og HD DVD gir muligheter for å se filmer i det som kalles «ekte HD», altså 1080p, og vil være et naturlig tillegg til de rundt 400.000 personene som har kjøpt HDTV i Norge.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.