Aylar for president!!

Det er ikke til å benekte at man føler at man driver med nytteløse ting når man ikke gjør annet enn å bringe filmnyheter til en liten del av folket. Spesielt tiltar denne følelsen av å være ufulkommen og utilstrekkelig når man oppdager at andre gang på gang gjør viktigere og lang mer matnyttige ting.

Ta Dagbladet og VG for eksempel. Sist lørdag ble mitt kalde tv-hjerte fylt av varme følelser for disse avisene som så seg i stand til å bruke så mange sider for å bringe oss den hjertevarme historien om Aylar, hennes modningsprosess og hjertenære beklagelse ovenfor en av verdens største superstjerner. De satte sågar av deler av førstesidene begge to for å la oss, folket, ta del i denne gladhistorien om menneskelige personlige framskritt og evnen til å vise et sårbart ansikt.

Også Aylar da. Dette vesen av godhet og kroppslig fullkommenhet. Hvor liten føler jeg meg ikke når jeg tenker på mine egne stusselige forsøk på å bringe varme og godhet inn i tv-rutene til dere. Det blir liksom så fattigslig når jeg ser hvilken jobb Aylar gjør på området. Uke etter uke tar hun uselvisk på seg jobben med å underholde et folk utsultet på humor og varme. Gang på gang ofrer hun seg og sitt virke for å hjelpe forfrosne nordmenn med å trekke på smilebåndet, samt å gi oss noe å snakke om i lunsjen. Slikt står det respekt av! "Hadde jeg bare visst!", tenker jeg for meg selv mens jeg gang på gang banker skallen mot kontorpulten; Hadde jeg bare visst at mine pubertale løgner om hvem jeg hadde hatt meg med, kunne ha slik enorm interesse!! Hadde jeg bare visst om at den historien jeg fortalte til alle den vinteren 1987 (den om at jeg hadde hatt meg med den deiligste dama på gymnaset og at hun bare ikke ville gi slipp på meg og mitt) egentlig var en hjertegod historie jeg kunne ha utviklet, endret og forandret i alle evighet. Og når jeg så ble avslørt (av dagbladet, VG eller Fredrik Skavlan) kunne jeg ha pekt på hvor mye løgnen hadde utviklet meg som menneske. Hadde jeg bare visst! Men nå er det for sent. Ikke har jeg noen kalender å selge heller. Pokker og!

Thomas Leikvoll
Programleder i ”Filmstriper”