Marsipan og konfekt

Marsipan: Mandlene skåldes, tørkes lett og males fint. Melis siktes i mandelmassen og upisket eggehvite tilsettes. La marsipanen hvile et par dager innpakket i plast.

Nougattnøttestenger: Bløt nougat blandes med hakkede rosiner, mandler og hasselnøtter. Deretter helles blandingen over i en form på ca. 6 x 15 cm, som settes kjølig til dagen etter. Når blandingen er avkjølt, vendes nougatblokken ut av formen og smøres med smeltet sjokolade på hver side før den skjæres i stenger.

Mozartkuler: Skjær én skive av marsipanrullen, plasser et stykke nougat på marsipanskiven og rull til en kule. Kulene overtrekkes to ganger med et tynt lag smeltet mørk sjokolade.

Konfektkunst: Elt marsipan og syltetøy sammen og trill ut 20 kuler. Smelt overtrekkssjokoladen i en kjele. Plassér en liten skje smeltet sjokolade på midten av et stykke plast og smør lett utover. Legg marsipankulen på midten, fold to hjørner sammen over marsipankulen og klem den litt med fingrene til en kunstnerisk form. Kulene settes kjølig i ca. 1 time før plasten fjernes.

Mer innhold fra TV 2