Kokt torsk

Kokt torsk servert med stuede gulrøtter og purre, egg og persillesmør

Trekk kjelen vekk fra platen og legg i torsk/skrei skivene (de tykkeste skivene først). Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen tilside og la torsken trekke i 5-6 min. Legg over på varmt serveringsfat. Server med nykokte poteter, stuede gulrøtter og purre, egg og persillesmør

Skyll godt av purren og finsnitt , skrell og del gulrøtter i terninger . Kok opp lettssaltet vann legg i gulrøttene og kok til de er knapt møre, la purre trekke med det siste minuttet. Hell av kokevannet. Ha godt avrent purre i en kasserolle med ½ ss smeltet smør, rør inn hvetemel og spe med matfløte eller melk. Kok opp og la trekke 2-3 min. Smak til med gressløk, salt og pepper. Egg og persillesmør Kok ;2; egg i 9 min. Krell og finhakk. Smelt smør , tilsett finhakket egg og persille.