Stifado

Krydret gryterett fra Hellas

Skjær kjøttet i terninger og legg det i en pose sammen med laurbærblad,kanel, nellik, rosmarin og oregano og hell over rødvin. Sett kaldt natten over. Rens løk, store sjallottløk deles i litt mindre biter, vanlig løk skjæres i båter. Finhakk hvitløk. Stek kjøttet i varm stekepanne med olje og ha over i en kasserolle (stek små porsjoner av gangen). Brun løken og hvitløken ha over i kasserollen. Kok ut pannen med marinaden og ha over i gryten. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater. Tilsett ev litt vann, slik at væsken står i underkant av kjøttet. Legg på lokk og la retten trekke til kjøttet er mørt ca 1 1/2 time. Smak til med salt, krydder og sukker. Server med kokte eller mosede poteter, ris eller brød og en grønn salat. Tips: Gryten kan lages 2-3 dager før servering, MEN da er det viktig å avkjøle og oppbevare den riktig. Avkjøling: Avkjøl gryten ved å sette den i kaldt vann eller i snøen, uten lokk. Rør om en gang i mellom slik at retten blir avkjølt helt igjennom. Sett på lokk og oppbevar KALDT (4-5 oC) Ved servering, kok opp og la den småkoke 8-10 min.