Sjøkreps servert med blomkålkrem og piperade

Sjøkreps stekes rett før servering. Del sjøkreps i to. Varm olje i en panne, tilsett smør, chili, estragon, hvitløk og saft av lime. Legg i sjøkreps , dryss på salt og pepper og la bli gjennomvarme, uten å steke til de blir tørre.

Blomkålkrem: Kok inn fløte til halv mengde. Kok blomkålen mør og del den i buketter. Stek blomkålbukettene gylne i smør. Kjør blomkål og innkokt fløte til en glatt purè og smak til med salt, pepper og ev litt sitronsaft.

Piperade: Del paprika i to og rens. Pensle med olje og bak i stekeovn ved 220 oC til paprikaskinnet blir mørkt. Ta ut paprikaene og avkjøl litt under aluminiumsfolie. Dra av skinnet. Kutt paprikakjøttet i små terninger. Varm paprika i en panne. Tre et fedd hvitløk på en gaffel og rør om med det i pannen. Smak til med salt, pepper og friske urter. Skum av sjøkreps: Sjøkrepsskall, hoder og klør knuses så godt som mulig og freses i litt olje sammen med sitrongress, hakket sjalottløk, tomatpuré og hvitløk. Tilsett vin og kok inn til 1/3. Tilsett fløte og kok til sausen begynner å tykne.Smak til med salt og pepper ev saft av lime eller sitron. Sil og skumm opp med en stavmikser like før servering.