Thai-inspirert biff på grønnsakseng

La kjøttet ligge i romtemperatur ca 1 time før steking. Varm stekeovnen til 150 oC.

Varm olje i en stekepanne, smelt smør i pannen og legg i fileten, dryss over salt og pepper og legg i friske urter og hvitløk.

Brun kjøttet raskt på alle sider. Legg over i ildfast fat, legg urtene over kjøttet og øs over med stekesjyen. Stikk inn et steketermometer og stek til termometeret viser 56 oC. Ta ut kjøttet og avkjøl minst 30 min før det skjæres opp. Salat: Tørrstek ris i panne til den er lysebrun.

Støt den i en morter til den er finmalt eller kjør den i en liten hurtigmikser.

Kok opp vann og salt, legg i snittede sukkererter og løk i tynne båter og la trekke i 2-3 min. Trekk kasserollen vekk fra platen. Rør inn ris, chilipulver, sitronsaft, fiskesaus og sukker. Smak til og avkjøl mens du skjærer opp paprika, slangeagurk og tomater . Vend de oppkjærte grønnsakene inn i salaten. Legg på et serveringsfat. Skjær kjøttet i skiver og anrett på toppen av salaten.