Appelsin- og valmuekake

Lekker kake med glasur og kandiserte appelsinskall

Varm stekeovnen til 180 ºC. Smør en 20 cm form.

Rør smør og sukker lyst og luftig, tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.

Tilsett mel og bakepulver og rør lett sammen og tilsett saft og skall av 2 appelsiner og ristede valmuefrø ( stekt i tørr panne til frøene begynner å "poppe" uten å bli brent ) .

Hell i formen og stek i 45 - 50 min. Avkjøl.

Kandiserte appelsinskall

Skjær kun det gule skallet av appelsin bruk en liten kniv eller potetskreller.

Finsnitt skallet. Kok opp skall, sukker og vann i enliten kasserolle, kok i ca 5 min, til det tykner.

Sil av vannet og avkjøl appelsinstrimlene. Press saft av appelsinene og lag melisglasur.

Pynt kaken med melis glasur og legg over de kandiserte appelsinstrimmlene .