Grønnsakssuppe med linser, smakt til med grønn urtesaus

Begynn med å lage urtesausen. Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne uten fett til de er gylne. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.

La sausen stå og trekke smak mens suppen lages.

Skyll linsene under rennende kaldt vann. Legg i gryte tilsett kraft og kok opp.

Vask og rens grønnsaker og poteter og skjær dem i små terninger.

La linsene småkoke i ca 20 min før grønnsakene tilsettes. Kok til grønnsakene er møre.

Del tomatene i to, ta ut innmaten og del tomatkjøttet opp i terninger og ha i suppen. Rør et par spiseskjeer grønn urtesaus inn i suppen rett før servering. Smak ev til med salt og grovmalt pepper. Dryss over revet parmesan og server med brød.

Resten av urtesausen servers til brødet ved siden av suppen.