Vintersuppe med krydret potetkrem

Skjær bacon i små biter og stek i olje 2-3 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minuttene

Tilsett ris, hermetiske tomater, kraft/buljong og hele poteter, kok op og la trekke i 6-8 min.

Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler eller finhakk og ha i gryten sammen med krydder og kok til grønnsakene er møre 15-20 min.

Smak til med salt, pepper og ev litt sukker .

Ta opp de hele potetene , de skal brukes i” potetkremen”, se egen oppskrift.

Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan og ” potetkrem”

Tips: Ris kan erstattes av spagetti brukket i små biter.

"Krydret potetkrem"

Finhakk hvitløk og basilikum, knus de kokte poteter, bland sammen og tilsett olje i en tynn stråle, litt etter litt. Smak til med salt og pepper.

Rør inn de hakkede tomatene.