Skrei med lever og rogn

La fisken ligge i kaldt rennende vann i 1/2- 1 time før den trekkes. Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele.

Mål opp rikelig med vann og kok opp. Ha i salt, 4-5 hele pepperkorn og eddik og kok opp på nytt.

Trekk kjelen vekk fra platen og legg i skrei-skivene (de tykkeste skivene først). Sett kjelen på platen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken trekke i 5-6 min.

Legg over på varmt serveringsfat.

Server med nykokte poteter, gulrøtter, rogn i skiver og lever.

Rogn:

Fersk rogn skylles og pakkes i matpapir, hinnen rundt rognen må være hel. Legg i kokende lettsaltet vann. La rognen trekke i 20-40 min , tiden er avhengig av størrelsen på rognen.

Lever:

Før lever kan kokes er det viktig at den renses for hinner og blodårer. Best er det å bruke fingrene til å plukke/rense leveren.

Kok opp vann salt, eddik, pepper, finhakket løk og laurbærblad. Legg i lever i biter og la den trekke i ca 20 min.

Tips:

Løk og laurbærblad kan sløyfes.

Noen velger også og legge leverbitene i kaldt vann, koke opp, helle av kokevannet og gjenta prosessen noen ganger. Dette for å trekke ut litt av fett fra leveren.