Jambalaya

Skyll, tørk og del kyllingen 1 biter, (bena og avskjæret er fine å koke kraft på.)

Varm olje i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og stek rå scampi til de skifter farge, 30.40 sek, ta dem opp. ( Reker tilsettes mot slutten av trekketiden). Stek kyllingbitene, tilsett finhakket løk og hvitløk og surr til løken er blank. Ha i risen og kraften og la småkoke/trekke i 10-15 min. Rens og del grønnsakene i biter, chili finhakkes og tilsett i gryten, og la trekke til risen er mør ( les på pakken).

Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter og tilsett i gryten sammen med grønnsaken. Mot slutten av trekketiden tilsett stekt chorizo, spekeskinke i strimler, stekt scampi ev rensede reker og finstrimlet vårløk. Smak til med frisk basilikum, salt, pepper, limesaft og chilisaus.

Server med brød og ev hvitløksmør eller hvitløkmajones (aioli).