Pinnasteik og stuede grønnsaker

I stedet for pinnasteik kan det brukes kjøttfullt pinnekjøtt.

Vann ut pinnasteik i rikelig med kaldt vann natten over.

Pinnasteika kan dampes som pinnekjøtt eller kokes ( kok opp og la trekke) i vann i 2 – 2 ½ t.

Pinnasteika kan ev grilles før servering . Legg det kokte kjøttet i et ildfast fat/ langpanne og sett under grillen til kjøttet er sprøtt og gyllent.

Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger og kok møre i lettsaltet vann. Purre kokes med de siste 2 min.

Ta opp grønnsakene og la dem renne godt av seg.

Kok opp grønnsakkraft og jevn med hvetemel rørt ut i fløten( ev melk). La sausen trekke 8-10 min. Rør smøret inn i sausen , smak til med salt og pepper og smak ev til med sennep eller gressløk/persille. Vend inn grønnsakene.