Solskinnsboller med appelsin , sjokolade og mandelfyll

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min.

Riv mandelmasse fint opp på et råkostjern, rør sammen med mykt smør, sukker og appelsinskall og saft av appelsin.

Ha deigen ut på bakebordet , del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Smør på mandelmasse og revet mørk sjokolade og rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i 50 min – 1 time.

Pensle med egg og dryss med perlesukker.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.

Avkjøl på rist under et klede.

Tips: bollene kan ev settes i muffinsformer.