Vafler

Vafler, enkelt og godt til lunsj, aftens, dessert eller kaffekos og også til frokost !

Usøtede vafler smaker godt til frokost, lunsj eller en aftensrett servert med ost, kjøtt eller fisk og en grønn salat.

Usøtede rømmevafler blir en ustsøkt forrett, når de anrettes med en skive røke eller gravlaks, lodderogn, finhakket løk og stiv pisket urterømme.

Søtningsstoff i vaflene kan være sukker, honning, yoghurt med fruktsmak, revet brunost eller revet mørk sjokolade.

Alle vaffelrørene har godt av og stå og sette seg / svelle i 15 –20 min før du begynner å steke.

Vafler:

Bland sammen det tørre. Visp halvparten av melken til en glatt røre. Visp eggene ut i resten av melken og tilsett i røren sammen med smeltet smør. Blir røren litt for tynn tilsett mer hvetemel.

Tips: Skill eggene , rør eggeplommene inn i røren sammen med melken. Stivpisk eggehvitene og vend inn i røren rett før steking.

Vaflene kan også smaksettes med litt revet sitronskall i stedet for kardemomme.

Havregrynsvafler:

La havregryn svelle i melken ca. 30 min. Visp sammen resten av ingrediensene og rør sammen med havregryn og melk. La røren svelle 15-20 min.

Stek vaflene gylne i vaffeljern. Jernet kan smøres med litt smør eller olje.

Bestemors setervafler:

Bland alt til en glatt røre. La den svelle i 15-20 min.

Stek sprø rømmevafler, pass på at jernet ikke er for varmt.

Server med sykkerdryss eller rørte bær.