Pasta med tomat- og basilikumtapenade og marinerte oliven

Surr finhakket hvitløk og sjalottløk i 1 ss olivenolje i 2-3 min til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og finhakket ansjos og la småkoke uten lokk i ca 20 min. Tilsett finhakket basilikum og persille og la surre i 4-5 min. Smak til med resten av olivenoljen, rødvinseddik, salt og pepper og ev litt av ansjoslaken. Mos tomatblandingen med en stavmikser eller hurtigmikser til en glatt saus.

Kok pastaen i en stor kjele med saltet vann. Sil av vannet. Bland pasta og tomattapenade (tomatsausen).

Server pastaretten med nyrevet ost, marinerte oliven ( se tips) og brød.

Tips:

Marinerte oliven.

Hell av laken olivenene ligger i og legg olivenene i en litt større bolle eller glass enn den olivenene opprinnelig var i. . Tilsett 2-3 fedd hvitløkfedd, litt flaksalt, frisk eller tørket basilikum eller oregano, 1 ss rødvineddik eller balsamicoeddik og fyll på med god olivenolje til det dekker olivenene. La olivenene stå og trekke smak 3-4 timer før servering.