Barnemat

Hirsegrøt:

Kok opp vann, visp hirseflak i det kokende vannet og la det koke et par minutter. Avkjøl litt og spe med morsmelk eller morsmelk erstatning til passe konsistens. Smak ev til med ønsket smakstilsetning.

Middagsmat:

Vask og skrell potet og grønnsaker, del i biter og kok møre sammen med kjøtt eler fisk. Ikke bruk mer kokevann enn at det akkurat dekker råvarene. Kok til kjøtt og grønnsaker er gjennomkokt. Begynn ev med å koke kjøtt eller del kjøttet i små biter og grønnsaker i litt større biter.

Sil av kokevannet , ta vare på det , brukes til å spe i den mosede maten.

Spe med kokevann/ kraft eler morsmelk til passe konsistens.

Smak til med olje eller smør/ margarin.

Tips: Friske urter kan trekke med maten de siste minuttene før den moses opp.

Bruk magert gjerne kvernet kjøtt av kalv, svin, storfe, lam , kylling eller kalkun. Av fisk bruk benfrie fileter av torsk, sei eller ørret.