Entrecôte

Temperer kjøttet et par timer før steking . Krydre med salt og pepper. Verm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og la det bruse ut før kjøttet legges i og brunes på alle kanter. Legg over i et ildfast fat , legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 125 oC. Bruk et steketermometer og stek til kjerne temperatur på 50 oC. Ta ut. Steketid avhengig av tykkelsen på kjøttstykket. Bruningen kan gjøres i god tid før middag.

Varm kjøttet i stekeovn ved 200 oC 10-15 min, rett før servering.

Skjær i tynne skiver rett før servering.

Soppsaus:

Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett hvitløk mort slutten av steketiden. Hell i fløte og soyasaus. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. Tilsett finhakket persille rett før servering.

Grønnsaker

Vil du forberede grønnsaker før gjestene kommer , rens og del dem i passende biter. Kok opp vann tilsatt litt salt. Legg i grønnsakene. Kok opp og la t rekke i 2-3 min, til grønnsaken er knapt møre.

Grønnsaker med lengst trekketid legges i først eller kok dem hver for seg.

Hell av kokevannet og legg grønnsakene i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Ved servering , Ha litt vann i bunnen av en kasserolle, tilsett smør og salt og legg i grønnsakene. Kok opp og server straks.