Grovt brytebrød i langpanne

Varm melk, honning og olje til "fingervarmt" 37 oC

Hell væsken over i en bakebolle.

Brukes tørrgjær, tilsett sammen med melet.

Fersk gjær løses opp i litt av væsken.

Elt inn grovbakstmel og hvetemel til en glatt deig.

Elt 3 - 4 min i kjøkkenmaskin og 5 - 6 min for hånd.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca 30 min, til dobbel størrelse.

Ha den forhevede deigen over på et bakebord, elt og kjevle den ut til et rektangel, ca som et A4 ark.

Legg over i en langpanne.

Dypp et pizzahjul eller en kniv i hvetemel og skjær deigen opp i ruter.

Dekk langpannen med plast og sett til etterheving i 40 - 50 min.

Pensle med litt vann, melk eller olje og dryss over havregryn, linfrø, solsikkekjerner, revet ost, tørket krydder eller flaksalt.

Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 oC i ca 20. min.