Makrellburgere med tzatsiki og tomatsalat

Makrellburgere:

Fisken og fløten bør være iskald. Fjern skinn og ben fra fisken og del den i litt mindre biter. Kjør fisk og salt til en ”halvfin”masse i foodprocessor, tilsett potetmel, pepper og muskat og spe med fløte og melk. Tilsett hakket løk helt tilslutt.

Form til burgere i stek i smør i middels varm panne.

Server i hamburgerbrød eller en grov brødskive, tzatsiki og tomatsalat med rikelig med hakket gressløk.

Brød kan byttes ut med poteter, kokte eller stekte.

Tzatsiki:

Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp eller den i tynne strimler med en kniv, legg den i et dørslag og dryssmed litt salt. La den ligge og renne av seg, klem ut vannet.

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt , pepper og sukker. Vend inn god avrent agurk .

Tomatsalat:

Del tomater i skiver, finhakk sjalottløk , hvitløk og gressløk. Dryssmed salt og pepper og hell over litt god olivenolje.