Klippfisk med spinat og manchego

Vann ut fisken 1 ½ -2 døgn og tørk den i kjøkkenpapir og skjær i porsjonsbiter.

Skyll godt av og rens spinaten for grove stilker.

Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løk og hvitløk.

Surr løk og hvitløk i halvparten av oljen. Tilsett spinaten og la den surre med under omrøring i 30-40 sek. Smak til med salt og pepper.

Trekk pannen vekk fra platen.

Varm resten av oljen i en panne med høye kanter stek potetskivene og legg dem over i et ildfast fat. Fordel spinat og løkblandingen over.

Vend fiskestykkene i hvetemel og stek på begge sider ( i pannen der potetene ble stekt). Legg fisken over spinaten i formen og hell over varm fiskekraft. Riv over ost og stek midt i varm stekeovn 200 oC i 15-20 min.

Tips: Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong ( ikke fiskebuljong)