Norsk sommermiddag

Laks servert med Sandefjordsmør, agurksalat og nye poteter

Om ønskelig fjern skinnet på laksefileten. Bruk en liten tang eller pinsett og trekk ut alle bena.

Laksefileten kan skjæres i skiver og grilles/ stekes i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og laksen er knapt gjennomstekt.

Eller legg laksestykkene på et bakepapirkledt stekebrett, drypp over litt olje ev litt sitronsaft , dryss på salt og pepper og stek i varm stekeovn 180 oC i 10-12 min.

Sandefjordsmør:

Kok opp fløte og persille. Ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smør ca 1 ss omgangen. Smak til med sitronsaft. Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Agurksalat:

Skyll agurken og fjern ev skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg.

Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker ev sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler.

La salaten stå og trekke minst 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.