Stekt brød med tomatsalat,ost,basililikumsaus og skinke

Begynn med å pensle brødskivene med olivenolje og stek skivene i en panne eller på stekebrett i stekeovn ved 225Oc ,til skivene er gyldene og sprø. Del ett fedd hvitløk i to og gni snittflaten mot brødskivene.

Fortsett med basilikumsausen, finhakk eller kjør basilikumbladene med litt olje i en hurtighakker. Smak til salt og pepper og ev litt sitron. Resultatet skal bli en tykk smakfull grønn basilikumsaus.

Del tomater store tomater i båter og mindre tomater i to og legg i en arbeidsbolle, tilsett finhakket løk og litt salt og pepper.

Del osten opp i mindre biter og fordel på brødskivene. Legg over agurk skåret i tynne skiver og legg over tomatene. Avslutt med spekeskinke, ev litt salat vendt inn med litt olje og basilikumdressingen.

Smørbrødene smaker best nylaget.

Tips: Skal retten tilberedes litt før servering. Anrett ost, tomater og agurk på et serveringsfat, fordel basilikumsaus over. Server med brød og skinke.