Ovnsbakt ørret servert

servert med risotto og gremolata

Begynn med risotto. Finhakk sjalottløk og fres i olje sammen med risen, til alt er blankt. Hell på hvitvin og kok inn. Øs over hønsebuljong litt etter litt. Kraften skal koke helt inn mellom hver gang, før du tilsetter ny kraft. Rør jevnlig under hele kokeprosessen. Det vil ta ca. 20 min før risen er ferdig kokt og all kraften er tilsatt.

Smak til med smør, ev fløte og revet parmesan salt og pepper.

Mens risotto lages sett ørret i stekeovnen og lag gremolata.

Legg ørretfileten på et stekebrett , dekket med bakepapir. Pensle med smeltet smør, salt , pepper og litt presset sitronsaft. Stek i varm stekeovn 175 o C i stk i 15-20 min. fisken skal så vidt være gjennomstekt. Ikke la den stå så lenge at den blir tørr!

Til gremulata riv skallet av vaskede sitroner og lime ( gjerne økologiske). Finhakk persille og hvitløk eller kjør alt i en liten hurtighakket. Tilsett olje og salt.

Ved servering , fordel gremolata over risotto og fisken .