Fisketerte

Terten servers lun eller varm.

Kjevle ut butterdeig og legg over i en terte/paiform 26-28 cm. Legg aluminiumsfolie over slik at den dekker kantene også, fyll opp med ris eller tørre erter/bønner, dette for at deigen skal holdes nede under forsteking. Ta vare på ris/erter de kan brukes flere ganger.

Forstek midt i varm stekeovn, 180 oC i ca 30 min. Ta vekk aluminiumsfole og stek videre i 5 min, slik at bunnen blir sprø og gyllen.

Mens bunnen forstekes skjær purre i skiver og legg i kokende lettsaltet vann i 30 sek, skyll i kaldt vann og la renne godt av seg. Spinat skylles godt, legges i kokende lettsaltet vann i 30 sek , skyll i kaldt vann og la renne godt av seg.

Del fisken i terninger.

Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper.

Fordel godt avrente grønnsaker og fisk i formen, hell over eggeblandingen og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 oC i 35-40 min, til eggestanden har stivnet.

Tips: Terten kan lages bare med grønnsaker, eller det kan brukes annnen fisk enn laks og torsk.