Søt hvetebrød med eple eller vaniljefyll

Smelt smør, tilsett melk , Kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken ( tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).

Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30 -40 min.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 2 eller 3 emner. Kna og form hvert emne til et brød. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Trykk ned midten av brødet og fordel ønsket fyll i midten.

Fyll 1. Legg vaniljekrem i midten. Ferdigstekt hvetebrød smøres med melis og drysses med kokos.

Fyll 2. Del epler i terninger og bland med sukker og kanel og fordel i midten av brødet. Ferdigstekt hvetebrød drysses med melis.

Dekk med klede og etterhev ca 1 time. Pensle med egg og stek i varm stekeovn 2oo oC i 20-25 min på miderste rille. Avkjøl på rist.

Tips: For de med melkeallergi, sløyf Kesam, bruk 150 margarin uten melk og salt eller 11/2 dl nøytral olje feks mais eller solsikkeolje. Ca 7 ½ dl vann erstatter melk og Kesam. Egg kan sløyfes.

Mer innhold fra TV 2