Entrecote med asisatisk smak servert med fennekel og eple

Varm stekeovn til 250 oC.

Gni entrecôten med salt og pepper. Bland samen hoisinsaus, rød currypasta, chilisaus og ingefær og vend kjøttet i blandingen. Stikk in et steketermometer.

Del fenikkel og epler og poteter i båter .

Dekk en langpanne eller ildfast fat med bakepapir og legg i kjøtt og grønnsaker. Dryss litt salt, pepper og sukker på grønnsakene og legg over stjerneanis. Bland sammen eplejuice, olivenolje og konsentrert kalvefond og hell over kjøtt og grønnsaker.

Sett langpannen på nest øverste rille i stekeovnene og stek i ca 20 min til kjøttet har fått farge.

Senk temperaturen til 125 oC, åpne stekeovnsdøren slik at stekovnstemperaturen faller til 125oC.

Stek videre i 20 –30 min til steketermometeret viser 58 oC og grønnsakene er møre. Blir kjøttet ferdig før grønnsakene ta det ut og la det hvile i 10-15 min før det skjæres opp. Øk ev ovnstemperaturen til 175 oC slik at grønnsakene blir møre.

Tips: Hoisinsaus, rød currypasta finner du i hyllen med asiatisk mat i butikken.