Pinnekjøtt

Del ribben langsetter mellom hvert ribben. Legg kjøttet i vann natten over.

Damp pinnekjøttet over bjørkepinner (uten bark) eller metallrist som legges i bunnen av en kasseroll eller i en fiskekjele med rist . Vannet skal stå i høyde med underlaget. Legg på lokk og la kjøttet dampe i 2 ½- 3 timer til det løsner fra benet. Etterfyll vann om nødvendig.

Pinnekjøttet kan legges under grillen et kort stund før servering, slik at det blir knasende sprøtt.

Server pinnekjøttet med kålrotstappe, mandel poteter og fettet/sjyen fra pinnekjøttet.

Kålrotstappe

Del kålroten i skiver og skrell. Kok kålrotskivene godt møre i lettsaltet vann. Mos kålroten og smak til og med fløte og kok til en fyldig konsistens. Smak til med smør eller kraft fra pinnekjøttet, salt, pepper, ev litt malt muskatnøtt.