Dampet torsk servert med vintergrønnsaker og sennepssaus

Torsk:

Torsken trekkes rett før servering. Legg fisken i kokende vann, slå av platen/ trekk kasserollen vekk fra platen og la fisken trekke i 4-5 min , avhengig av tykkelse.

Vintergrønnsaker :

Del rotgrønnsaker opp i tynne strimler , gulrøtter, kålrot, persillerot, sellerirot og purre.

Legg grønnsakene i kokende vann tilsatt salt og litt smør, Ikke mer vann enn at det står kant i kant med grønnsakene. Kok til grønnsaken er knapt møre. Hell av kokevannet , dette brukes i sausen. Legg en liten smørklatt på grønnsakene og hold dem varme under lokk.

Sennepssaus:

Begynn med å lage sausen. Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den er myk, uten at den tar farge. Tilsett sennep og la den surre med et par min. Hell på grønnsakkraft og fløte og kok inn til det gjenstår ca 4 dl. Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med sitron, salt og pepper. Server med kokte poteter.

Mer innhold fra TV 2