Påskebrød med havre og solsikkekjerner

Smelt smør, tilsett melk og varm til det er fingervarmt . Rør ut fersk gjær i litt av den fingervarme melken , tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet. Arbeid alle ingrediensene sammen til en blank og smidig deig. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 min.

Elt deigen og del i ca 30 emner. Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Eller til 30 Påskekyllinger - trill hvert emne til fingertykke pølser, lag en knute midt på deigen og form den ene enden til hode , sett inn solsikkekjerne til øyne og form den andre enden til ”Stjert”, lag et lite snitt i stjerten.

Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 1 time. Varm ovnen til 225oC.

Pensle ev med egg eller melk og rundstykkene dryss med frø. Stek på midterste rille i varm ovn, 225oC i ca 15 min. Avkjøl på rist.