Minestronesuppe
Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minuttene
Tilsett ris, hermetiske tomater og kraft/buljong og kok opp. (Tørr hvitvin eller Noilly Prat gir en ekstra god smak til suppen)
Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler eller finhakk og ha i gryten sammen med krydder og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Tilsett smakfulle pølser skåret i små treninger.
Smak til med salt, pepper og ev litt sukker .
Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan som tilbehør smaker det godt med varme pitabrød smurt med hvitløksmør.
Bland sammen mykt smør , finhakket hvitløk og ev finhakkede urter. Del pitabrødene nesten igjennom og smør hvitløksmøret i brødene. Stek i varm stekeovn , 225oC i 8-10 min.
Server straks.
Tips: Ris kan erstattes av spagetti brukket i små biter eller av makaroni.
Suppen kan lages som en ren vegetarsuppe eller pølser kan erstattes av bacon i små terninger er brunet kvernet kjøtt av storfe eller kylling.