Helgrillet svinenakke

Temperer kjøtt, dvs la det ligge fremme på kjøkkenbenken i et par timer før det legges på grillen.

Når du skal grille hele/store stykker kjøtt, bruk indirekte varme. Det krever en grill med lokk, gass eller kull.

Kullgrill , ha kull på hver side av grillen, med et åpnet felt i midten.

Gassgrill, varm opp og bruk brennere på hver side.

Varm grillen. Legg kjøttet på rist på en varm grill over varme kull eller brennere. Grill kjøttet rakst på hver side. Legg så kjøtt midt på risten slik at varmekilden er på hver side av kjøttet. Stikk inn et steketermometer. Legg på lokk.

Snu kjøttet en gang i mellom, slik at det jevnt stekt.

Grilltiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet Det er alltid lurt å bruke et steketermometer !

Da får du det perfekt stekte kjøtt!

En svinenakke på ca 2 kg trenger 1 ½ time - 2 timer på grillen.

Grill til termometeret viser 70 oC for svinenakke. La kjøttet hvile 15-20 min det skjæres opp.

Pensle kjøttet ev med en krydderglasur mens kjøttet hviler.

Kan ev pensles over de siste minuttene på grillen, men pass på at det ikke blir brent pga av at glasuren er søt.

Krydderglasur

Bland alle ingrediensene i en liten kasserolle, kok opp og la små koke til sirupskonsistens. Tilsett ev litt med presset appelsin om glasuren blir for tykk.