Kjøttkaker i brun saus

Begynn med sausen. Smelt smør og la det bli lysebrunt i en gryte, tilsett hvetemel og rør til blandingen blir nøttebrun.

Trekk gryten vekk fra platen og tilsett halvparten av vannet , mens du rører godt. Tilsett resten av vannet og buljongterningene under omrøring. Kok opp og la sausen trekke et par min. Smak til med pepper.

Skjær brødskiver uten skorpe i terninger, legg i en bolle og hell over melk eller vann og la trekke ca 5 min.

Rør kjøttdeigen seig med salt. Tilsett den oppbløtte brødblandingen og krydder i kjøttdeigen. Rør godt sammen til en litt seig farse.

Form til runde kaker i hånden med hjelp av en skje dyppet i kaldt vann.

Stek pent brune på hver side i panne med smør. Legg kjøttkakene over i sausen og la trekke i 10-15 min til de er gjennomkokte.