Gulrotboller

Skrell og riv gulrøttene fint opp på et råkostjern.

Ha hvetemel i en bakebolle, smuldre opp smøret, bruk fingrene. Varm opp melk og yoghurt i en kasserolle til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst. Tørrgjær tilsettes i melet i bakebollen. Hell melken over hvetemelet ,tilsett revet gulrot, hvetekim og solsikkekjerner. Elt sammen, 4-5 min, til en glatt deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen. Sett til heving i 30-40 min til deigen er dobbelt størrelse. Ta deigen over på et melet bakebord , kna litt sammen og del opp til boller og trill ut. Legg på et bakepapirkledt stekebrett . dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterveving i 30-40 min.

Varm stekeovn til 225 oc. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek midt i varm stekeovn i 12-15 min.

Avkjøl på rist.