Festkake til 17.mai

Sukkerbrød:

Denne oppskriften passer til en rund form som er ca. 26 cm. i diameter.

Settes inn i kald ovn.

Stekes nederst i ovnen på 175 oC i ca 30 min. ved vanlig ovn, eller varmluftsovn 150 oC i ca 40 min.

- steketiden kan variere noe fra stekeovn til stekeovn.

Del først sukkerbrødet i 3 deler, legg det underste på fat.

Smør på et tynt lag med bringebærsyltetøy.

Pisk kremen sammen med ca 3 ts sukker, 1 ts pr. 1/3 liter kremfløte.

Hold av litt krem til å ha rundt kaken når den er ferdig fylt, bland resten av kremen sammen med syltetøyet til du får en frisk og god smak. (Grunnen til at ikke mengde er nevnt, er at det er litt forskjell på rørt og kokt syltetøy, og fordi man alltid skal stole mest på sin egen smak. Ha i rikelig, til du synes det gir god smak.)

Bre ca halvparten av bringebærkremen på det første laget med sukkerbrød, legg så finkuttet frukt oppå.

Legg så på neste lag med sukkerbrød, smør på et tynt lag med syltetøy, ha deretter resten av bringebærkremen oppå. Legg så den siste bunnen oppå, klem til du får en rett og jevn kake. Dekk med krem og marsipan. Pynt. Se også "Hvordan lykkes med marsipan- og bløtkake."

Royal icing, eller icing som vi gjerne kaller det, kan brukes til mye. Det er en smidig masse som lages hovedsakelig av melis og eggehviter. Man kan trekke kaker med denne icingen, man kan lage figurer, blomster eller dekor som man kan pynte kakene med. Icingen tørker og blir helt stiv, slik at du må lage pynten litt på forhånd. (Tørketiden avhenger av tykkelsen på det du har laget.) Icing brukes også til å pynte rett på marsipankaken, både border og skrift bør lages i icing. Ferdiglaget icing må dekkes til med et fuktig håndkle, hvis ikke vil den tørke å bli ødelagt. Icingen må brukes samme dag. Ferdiglaget pynt tørkes i romtemperatur og oppbevares tørt inntil den skal brukes.