Kalv fra Lier - bondens marked

Gårdskalv fra Lier posjert i eplesider og servert med Ringerikserter , stekt kongeøsterssopp og asparges , persillesurrede Ringerikspoteter

Begynn med Ringeriksertene, legg dem i bløt i lunkent vann i ca 1 time.

Fortsett med å bløtlegge soppen.

Finhakk rødløk , hold av 2 ss til å bruke i sammen med kalven. Ha resten av soppen i en gryte med litt rapsolje, surr til løken er blank. Tilsett godt avrente Ringerikserter og ca 2 dl vann. legg på lokk og la trekke i ca 30 min. tilsett godt avrent sopp og finhakket spekeskinke, ev litt mer vann. Legg på lokk og la småkoke videre i 15-20 min. Smakt til med gårdssmør.

Del kalvefileten i tykke biffer. Bind en bit bomullstråd rundt hver biff for å holde på fasongen.

Kok opp eplesider, soppsoya og finhakket rødløk. Legg i biffene , legg på lokk og la biffene trekke i 5-7 min.

Server med stekt kongeøsterssopp og stekt asparges ( stekes i samme panne) og nykokte Ringerikspoteter, surret i gårdssmør tilsatt finhakket persille , etter koking.