Grove pizzaboller

Til de med melkeallergi , sløyf osten i fyllet.
Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften og bruke glutenfritt mel og tilsett fiberhusk i melet.

Rør gjæren ut i fingervarmt vann ( tørrgjær blandes i melet), tilsett salt , sukker og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 30 min .

Lag tomatsaus mens deigen heves. Stek kjøttdeig og finhakket løk i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la en steke med et par min før finhakket paprika i terninger tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min uten lokk. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet bake bord og del den i to. ” Klapp” eller kjevle ut hver del til et rektangel. Smør over kjøttsausen, dryss over revet ost og ruccola salat Rullsammen og sett på bakepapirkledt stekebrett.. Dekk til og la etterheve ca 50 min.

Stek i varm stekeovn 225 oC på midterste rille i 10- 15 min.