Sommerfristelser

Konfektkake:

Stekeovn 175 oC, steketid ca 40 min, nederste rille.

Smelt kokesjokolade og smør. Avkjøl.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen, konjakk og revet appelsinskall (kun det gule av skallet).

Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med hvetemel. Sikt hvetemelet over i røren og vend inn bitene av valnøtter og sjokolade.

Hell røren i en godt smurt form , 24 cm og stek i ca 40 min, kaken skal være litt bløt i midten.

Server med rikelig med jordbær og ev pisket krem eller is.

Barnas beste jordærdessert

Pisk krem og smak til med litt vaniljesukker. Del kokosboller i biter og jordbær i biter og legg lagvis i en bolle. Avslutt ev med jordbær og pikekyss.

Ekstra glad i de søte server med litt sjokoladesaus.

Jordbæriskrem

Fyll jordbær i båter og iskrem i høye glass. Fyll på med en søtlig musserende vin eller cider til det skummer. Pynt med frisk mynte eller sitronmelisse og server straks.

Marinerte jordbær med mascarponekrem:

Kok opplaken, tilsett likør og avkjøl laken.

Hell laken over rensede bær og la bærene trekke ca 1 time. Sil vekk laken og la bærene runne godt av.

Pisk myk kremost med appelsinsaft, skall og sukker. La kremen stå og trekke smak ca 1 time før servering.