Tarteletter med sjokolade,vaniljekrem og sesongens bær

Mørdeig

Smøret må være mykt , men ikke smeltet. Del det i terninger . Tilsett ca 60 g ( NB , resten av melte skal tilsettes mot slutten), melis, tempererte egg og salt og elt sammen. Tilsett resten av hvetemelet og bland sammen til en glatt deig. Ikke arbeid deigen for mye. Dekk til deigen og sett den kaldt i kjøleskapet i ca 2 timer.

Kjevle den ut til en tunn leiv 2-3 med mer tykkelse. Legg den over i små tartelett former ( se tips) og klem den til slik at formen fylles.

Sett på stekebrett og stek på midterste rille i varm stekeovn 160 oC i 12-15 min.

Avkjøl på rist og ta tartelettene ut a v formen.

Smelt mørk sjokolade og pensle tartelettene inni med den smeltede sjokoladen.

Gir god smak og hindrer at tartelettene blir myke når de fylles.

Vaniljekrem

Bland sammen 4 dl melk, fløte, sukker og vaniljestang i en kasserolle og kok opp.

Bland sammen eggeplommer , 1 dl melk og maisennamel i en bolle, hell den varme melk og fløte blandingen over den kalde eggeblandingen , men s du røre godt hele tiden. .

Sil blandingen tilbake i kasserollen, kok opp , rør godt hele tiden.

Avkjøl.

Ved servering fyll vaniljekrem i tartelettene , legg over friske bær .

Tips: Tartelett former fås kjøpt i kjøkken utstyrs butikker. Sandkakeformer kan brukes eller godt smurte små ildfast porsjonsformer eller

kopper som tåler stekeovn. Pass bare på at det er enkelt å ta tartelettene ut av formene. Dekk ev bunne med bakepapir.