Salat med røkt ørret og bringebær

Finhakk hvitløk og bland med bringebæreddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden.

Smak til med salt og pepper. La dressing stå i romtemperatur og trekke smak mens salaten lages.

Skrubb og kok potetene godt og kok møre i saltet vann. Damp godt og del i skiver/ båter.

Skyll og rist godt av salaten og riv/del i mindre biter. Anrett salat, røkt ørret, nykokte poteter i båter/skiver, finsnittet vårløk , agurk , urter og friske bringebær i en bolle. Vend lett inn dressingen

Tips: Bringebær eddik .

Bruk en flaske med vid hals eller et høyt smalt glass ( type barnemat) 2 - 2 ½ dl .

Fyll flasken / glasset ¾ opp med friske tørre bringebær. Hell på hvitvinseddik eller eplecider eddik.

Sett på lokk/ kork. La eddiken stå og trekke smak i romtemperatur i 4-5 dager. Til eddiken er rød og bringebærene ”hvite/lyse”. Sil vekk bringebærene. Eddiken kan ev smakes til med litt sukker.

Eddiken kan brukes til dressinger eller til viltsauser.

Fyll en flaske med vid hals eller et høyt hvitvinseddik elelr eplecidereddik på en flaske

Server med brød.