Arne Brimis tytingkake

kake med tyttebær

Forvarm stekeovnen til 175 oC.

Visp egg og sukker til lys og lett eggedosis. Bland sammen mel og bakepulver og sikt i eggedosisen, vend lett om med en slikkepott. Fyll røren i en smurt springform og stek på nederste rille i stekeovnen i ca. 45 min. Avkjøl kaken på rist.

Del i 3 lag.

Fyll: Hold av ca. 1/3 av tyttebærene til pynt. Rør resten og smak til med sukker og vaniljesukker.

Pisk fløten med 3 ss sukker.

Mos ca 2 dl av de rørte tyttebærene gjennom en sikt , slik at den blir glatt og uten tyttebærskall og rør inn i kremen.

Dynk kakebunnene med litt melk, 2-3 ss pr kakedel. Fordel krem og rørte tyttebær på hver bunn og legg bunnene på hverandre.

Stryk litt rørte tyttebær på toppen og på sidene og dryss hele tyttebær på toppen. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt langs sidene og på kanten.