Ørret

Servert med kremede epler og moste mandelpotet

Begynn med kremede epler . Kok opp eplejuice , tilsett eple i båter og la trekke i eplejuicen i ca 2 min til de er knapt møre .Ta opp eplebåtene og kok eplejuicen inn til det halve. Tilsett creme fraiche og kok opp. Trekk panne tilside.

Fjerne ben fra ørretfileten, bruk en liten tang. Legg fileten i en ildfast form eller på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle med olje, dryss med salt , pepr , sitronsaft og revet sitronskall.

Stek i varm stekeovn 180 o C i 15-20 min.

Tilsett de kokte eplebåtene i sausen , ev sammen med syltet gresskar rett før servering .Smak til med salt, pepper og sukker.

Server med mosede mandelpoteter ( se tips) og brokkoli.

Tips :

Mosede mandelpoteter.

Skrell og kok mandelpoteter i usaltet vann. Hell av mesteparten av vannet og mos potetene grovet opp , ev sammen med 1-2 ss smør. Tilsett rikelig med finhakket dill.