Fiskekaker

Severt med gulrot og persillerotstuing og hvit saus

Skjær fisken i biter og kjør i foodprocessor med saltet. Tilsett potetmel og krydder. Spe med først med eggene og deretter med mmelk og fløte til en jevn frase.

Form i hånden til passe store kaker og stek i nøytral olje tilsatt litt smør.

Server med kokte poteter og gulrot og persillerotstuing.

Gulrot og persillerotstuing

Del gulrøtter og persillerøtter i skiver /terninger og kok i lettsaltet vann til røttene er møre. Kokevannet skal så vidt dekke røttene. Bruk litt av kokevannet i sausen.

Saus:

Smelt smør rør inn hvetemel og spe med melk og kokevann fra røttene. Sausen skal være fyldig. Kok opp og la trekke i ca 6 min.
Smak til salt ,pepper og revet muskat. Tilsett de kokte røttene og la alt bli gjennomvarmt.